Sunday, January 27, 2013

INFORMATICI (MASTER) (M/V)

Solliciteren: continu

Functie

Huidige vacatures:
  • Lead Technical Designer: je bent een ervaren Application Developer met een extra dosis passie voor techniek. je beschikt over leiderskwaliteiten om een team van Application Developers te sturen op technisch vlak. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van de design van de toepassing en de correcte ontwikkeling van de toepassing. De lead technical designer werkt daarbij nauw samen met andere teams.
  • Business analist: je bent de verbindingspersoon tussen IT en de business en geeft ondersteuning aan de klanten in verschillende NBB-domeinen. Je werkt nauw samen met onze interne klanten voor het inventariseren van hun behoeften met een transversale kijk over meerdere functionele domeinen. Je staat in voor de de coördinatie met de eraan verbonden IT-teams.
  • Infrastructure and application architect: je werkt in team aan de opmaak van een referentiearchitectuur; je profiel is dat van 'pragmatic technology enthusiast' : nieuwsgierig hoe technologie evolueert maar de trends steeds blijven koppelen aan de reële behoeften van gebruikers en de NBB als bedrijf. Je ondersteunt de technische expertteams bij architectuur- of designvraagstukken. Als technology evangelist slaag je er in om technologie naar andere teams en het management verstaanbaar over te brengen.
Voor wervingsreserve:
  • architect databanken: als expert coördineer je de installaties en superviseer je de goede werking van de beheerssystemen voor databanken binnen een centraal team. Je werkt mee aan het ontwerp van de databanken in nauwe samenwerking met de applicatiearchitecten. Je verleent generieke diensten inzake databanken en support aan de analisten en de applicatieontwikkelaars. Je beheerst ook de perifere aspecten zoals de Operating Systems (Unix, Windows), de applicatieservers en de veiligheid.
  • systeemingenieur Windows: je staat in voor de verdere uitbouw van de Windows-omgeving, waaronder ook de virtualisatie van servers en werkposten in het kader van interne, nationale of internationale toepassingen.
  • systeemingenieur Unix: je staat in voor het installeren van Unix omgevingen, het Storage Area Network (SAN) en back-up- en opslaginfrastructuren (de keuze van hardware- en softwareoplossingen inbegrepen) voor Windows en Unix omgevingen .
  • Business Intelligence analist: je werkt nauw samen met onze interne klanten als aanspreekpunt voor hun behoeften op het vlak van business intelligence, en vertaalt deze naar concrete oplossingen; je helpt de klanten optimaal gebruik te maken van de soms ongekende mogelijkheden van Business Intelligence: je staat in voor het inventariseren van de gebruikersbehoeften met een transversale kijk over meerdere functionele domeinen; verder ben je verantwoordelijk voor het modelleren van het Datawarehouse en het opzetten van de bijgaande Extract, Transform en Load (ETL) processen; je reikt de geschikte analyse- en rapporteringsoplossingen aan en geeft de nodige ondersteuning aan de klanten in de verschillende NBB domeinen (prudentieel toezicht, statistiek, gegevenscentrales, financiële markten...); voor de implementatie van deze BI oplossingen werk je samen met de ontwikkelaars en specialisten in ons team.

Voorwaarden


Vereiste competenties - algemeen
  • je kunt werken in een meertalige omgeving en meewerken aan het ontwikkelen van oplossingen in een internationale omgeving
  • je kunt met zowel interne als externe contactpersonen efficiënt communiceren
  • je bent dynamisch en wilt op de hoogte blijven van ontwikkelingen en innovaties op informaticagebied
  • je bent houder van een universitair licentiaatsdiploma (of master) in informatica of equivalent, of je bent laatstejaarsstudent in die richting.
Specifieke competenties in functie van de job
  • Java, XML en SQL hebben geen geheimen voor jou en na een aanvullende opleiding ga je moeiteloos om met de frameworks Spring, Hibernate en JSF en kun je vlot XSL en de Web Services gebruiken
  • je bent vertrouwd met dimensionele modelleringstechnieken en met Business Intelligence tools zoals Business Objects en SAS, of je bent bereid deze kennis te verwerven
  • je hebt documentatie- en organisatievaardigheden zoals Wiki, JIRA, System Development Life Cycle en Agile methodologieën zoals SCRUM
  • je bent bedreven in Operating Systems (Windows, Solaris), databanken (Oracle, SQLServer), netwerken, applicatieservers (Websphere,Webmethods), Storage Area Network (SAN)
  • je hebt een goede kennis van de concepten ITIL V3, ISO 20000, Service Level Agreement (SLA) en Operational Level Agreement (OLA)
  • goede kennis vandatabases, datawarehouse concepten en dimensionelemodelleringstechnieken
  • Je kent Business Intelligence tools zoals Business Objects voor reporting (BOXI) en data integratie (BODS), dashboards, SAS ... of je bent bereid deze kennis te verwerven.

http://jobs.nbb.be/HRWebsite/nl/vacancydetail.htm?id=1

Popular Posts