Saturday, December 22, 2012

Budgetsamordnare till Enheten för forskning, innovation och näringsutveckling Regeringskansliet - Stockholm, Sverige


Arbetsuppgifterna innebär att svara för samordningen av enhetens arbete i den statliga budgetprocessen samt att vara ett stöd för enhetens övriga medarbetare i olika budgetfrågor. I uppgifterna ingår att arbeta med enhetens budgetarbete till exempel budgetpropositioner, prognoser, regleringsbrev och statsbidrag m.m. Du kommer även att arbeta med analyser av verksamheten och dess resultat i ekonomiska termer samt styrningsfrågor rörande myndigheter, främst Vinnova i samarbete med myndighetshandläggaren. I tjänsten finns också möjlighet att strategiskt driva frågor inom forsknings- och innovationsområdet, på nationell såväl som internationell nivå.

Desired Skills & Experience

Vi söker dig som har akademisk examen med ekonomisk inriktning eller annan relevant utbildning. Du har stor erfarenhet av kvalificerat arbete med den statliga budgetprocessen och dess mål- och resultatstyrning. Erfarenhet av arbetsformerna i Regeringskansliet är meriterande.
Du har en god analytisk förmåga och är strukturerad. Som person är du drivande och har god samarbets- och förhandlingsförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska.

Company Description

Näringsdepartementet
Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik. Medarbetarna i Regeringskansliet bistår regeringen med att utreda olika frågor, styra myndigheterna och ta fram underlag till beslut. Myndigheten består av Statsrådsberedningen, de elva departementen och Förvaltningsavdelningen. I Regeringskansliet arbetar cirka 4400 personer, varav knappt 600 utomlands. Cirka 200 personer är politiskt tillsatta. Regeringskansliet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Regeringens mål är att fler ska få arbete och att fler ska kunna bidra till välfärden. Näringsdepartementet stödjer regeringen i arbetet att främja utvecklingen av företag och regioner och ansvarar för att det finns goda och säkra kommunikationer och för att trygga tillgången på energi på konkurrenskraftiga villkor. Inom departementet bereds frågor som rör entreprenörskap, konkurrenskraft, regional tillväxt, EU:s strukturfonder, turism, transporter och infrastruktur, informationsteknik, behovsmotiverad forskning, basnäringar samt mineral- och energipolitik.
Enheten för forskning innovation och näringsutveckling ansvarar för att främja forskning, innovation och utveckling av strategiska näringar som stärker näringslivets nationella och internationella konurrenskraft, så att regeringens mål att skapa fler jobb i fler och växande företag uppfylls. Enheten svarar för förvaltnings- och utvecklingsfrågor som rör Patent- och registreringsverket (PRV), Sveriges geologiska undersökning (SGU), och Verket för innovationssystem (Vinnova).

Popular Posts