Tuesday, April 23, 2013

De Partij voor de Dieren


De Partij voor de Dieren zoekt een gedreven Fractiemedewerker m/v
De Partij voor de Dieren is de eerste politieke partij ter wereld die de belangen van dieren, natuur en milieu centraal stelt, in plaats van de veelal kortetermijnbelangen van de mens. Daarmee schrijven we geschiedenis. We roeien tegen de stroom in, we willen de agenda van de Tweede Kamer diervriendelijker en groener maken en bovenal komen we op voor de belangen van alle dieren. We zetten ons in voor schone lucht, schoon water, een schone bodem en een stabiel klimaat. Daarvoor is wezenlijke verandering nodig, met als leidraad ons planeetbrede partijprogramma. Onze uitgangspunten zijn mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid.
De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren zoekt een Fractiemedewerker m/v die humor en teamgeest combineert met de ambitie om de wereld rechtvaardiger en duurzamer te maken.
Die collega:
• heeft een recent afgeronde relevante academische opleiding
• heeft een brede algemene kennis op het gebied van dierenwelzijn, natuur en milieu, bij voorkeur aangevuld met kennis van landbouw, bio-industrie en/of relevante wetgeving
• voelt zich verwant met de uitgangspunten van de Partij voor de Dieren
• heeft politiek gevoel, analytisch vermogen en oog voor maatschappelijke actualiteit
• heeft de flexibiliteit om te kunnen werken in de dynamiek die de aard van de werkzaamheden van de Tweede Kamer met zich meebrengt.
Je houdt je als fractiemedewerker bezig met de volle breedte van het werk van de fractie, zowel binnen de Kamer als naar onze achterban en naar het algemene publiek. Concreet zullen je taken onder meer zijn:
• verzamelen en analyseren van informatie uit verschillende interne en externe bronnen
• vertalen van de inhoud van je dossiers naar concrete voorstellen voor de inzet van politieke instrumenten, acties en/of publiciteit
• verzorgen en/of schrijven van input voor plenaire en commissievergaderingen, debatten en bijdragen van de Kamerleden
• bijdragen aan en/of schrijven van persberichten, nieuwsberichten, speeches, artikelen en andere communicatieve uitingen
• procesbewaking/bijhouden planning van de diverse vergaderingen en politieke processen
• onderhouden van externe contacten met onder meer maatschappelijke organisaties, belangenorganisaties en het partijbureau
• vertegenwoordigen van de fractie bij vergaderingen en werkbezoeken.
We bieden een dynamische functie in een klein, maar gedreven en deskundig team. We zijn op zoek naar een idealistische, talentvolle starter die vijf dagen per week beschikbaar is. Aangezien de Kamer ook 's avonds vergadert, brengt deze functie ook regelmatig werk in de avonduren met zich mee.
Je kunt je sollicitatie, bestaande uit een motivatie en cv, sturen naar Xandra van den Bleek, Fractiemanager, sollicitaties@partijvoordedieren.nl o.v.v. Fractiemedewerker. Of schrijf naar: Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren, t.a.v. Xandra van den Bleek, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag.
De sluitingsdatum voor deze vacature is 6 mei 2013.

Popular Posts