Tuesday, January 29, 2013

Medewerker Communicatie


Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met 828 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.

Medewerker Communicatie (28,8 uur per week)
Afdeling Marketing & Fondsenwerving
De afdeling Marketing en Fondsenwerving (M&F) is verantwoordelijk voor een sustainable inkomstenstroom uit particuliere donateurs en bedrijven in Nederland, ten behoeve van de financiering van Cordaid’s projecten op het gebied van internationale ontwikkelingssamenwerking.
De afdeling M&F is georganiseerd in twee merkteams, verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een consistent en geïntegreerd marketing/fondswerving beleid voor  de diverse merken gericht op diverse doelgroepen onder  Nederlands publiek , een donateurscontactcentrum (servicecenter voor de ruim 350.000 donateurs die Cordaid telt) en een team relatiemanagement verantwoordelijk voor inkomsten uit bedrijven, vermogensfondsen en major donors.
Wat je doet
Als enthousiaste, ondernemende en resultaatgerichte communicatiemedewerker sla je de brug tussen de activiteiten van Cordaid in ontwikkelingslanden, de fondsenwervende campagnes van de Cordaid merken en de verschillende doelgroepen binnen en buiten Cordaid.
Je weet de verschillende doelgroepen effectief en efficiënt te bereiken en geeft zo bekendheid aan Cordaid en haar merken. Deels betreffende fondsenwervende communicatie over de impact van Cordaid’s projecten en deels voorlichtende communicatie.
We zoeken een creatieve spin in het web met een vlotte pen. Een stevige persoonlijkheid die overzicht houdt over een divers takenpakket en slagvaardig te werk gaat in een soms hectische omgeving; een generalist die in oplossingen denkt.
Hierbij denken we aan o.a. de volgende taken en verantwoordelijkheden:
- vertalen van Cordaid haar werkzaamheden naar een effectieve communicatieboodschap en middelen voor verschillende doelgroepen.
- onderhouden van contacten met reclamebureaus, vormgevers, tekstschrijvers en fotograven
- redactie voeren over de website, (digitale) nieuwsbrieven en social media;
- organiseren van acties en evenementen
- evalueren van de kwaliteit en de effectiviteit van je communicatie-inzet.
Je maakt deel uit van een merkteam en bent gezamenlijk met fondsenwerver en brandmanager verantwoordelijk voor de uitvoering van het merkplan.
Wie je bent
• Je hebt kennis van marketingcommunicatie op minimaal HBO-niveau
• Je hebt tenminste 6 jaar relevante werkervaring in een zelfstandige communicatiefunctie
• Je hebt kennis van communicatiemiddelen en communicatietechnieken, zowel offline als online
• Je hebt kennis van projectmatig werken
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling en beschikt over goede adviesvaardigheden en presentatievaardigheden
• Je hebt aantoonbare vaardigheden in het schrijven van informatieve- en wervende artikelen
• Je bent stressbestendigheid en je kan goed samenwerken

Wat wij bieden
• een uitdagende tijdelijke baan in een professionele organisatie
• een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit
• goede arbeidsvoorwaarden
• een bruto maandsalaris tussen 2478, - en € 3822, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren
• een functie voor vooralsnog één jaar, met mogelijkheid tot verlenging

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk vóór 8 februari door middel van de ‘’solliciteren’’ knop op:http://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/, t.a.v. Saskia Gerver, HR adviseur. 

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je bellen met Saskia Gerver, HR adviseur op tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid).
Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website: www.cordaid.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Popular Posts