Tuesday, January 29, 2013

Webredacteur


Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. Cordaid bouwt daarom aan bloeiende gemeenschappen waarin iedereen zijn of haar stem kan laten horen. Gemeenschappen waarin iedereen kansen krijgt om zijn kennis en capaciteiten te vergroten en de kans krijgt om die capaciteiten te benutten. We staan voor het delen van kennis, informatie, talenten en van welvaart tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met 828 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.
Webredacteur (36 uur per week)
Afdeling Corporate Communicatie
De afdeling Corporate Communicatie is verantwoordelijk voor het imago, de zichtbaarheid en de communicatie met de stakeholders van Cordaid. Wij bouwen aan (online) gemeenschappen rond de kwesties van armoede die mensen wereldwijd verbinden. Wij onderhouden de eigen media, de persvoorlichting, de corporate lobby en de interne communicatie.
Wat je doet
Als enthousiaste web redacteur ben je verantwoordelijk voor de eindredactie en de content van de nieuwsbrieven en de vernieuwde website van Cordaid, in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Je weet samen met onze professionals de actualiteit en urgentie van ons werk tot uiting te brengen via content voor onze online media. Je weet hoe je samen met community management de betrokkenheid van webbezoekers vergroot en je ziet wereldwijd kansen om online communities met elkaar en met Cordaid te verbinden. Je blijft op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en zorgt ervoor dat de publicaties bijdragen aan het versterken van het imago van Cordaid. Je hebt een vlotte pen, je weet snel tot de kern van een boodschap te komen en je hebt gevoel voor inhoud en beeld.
Wie je bent
  • Je hebt kennis van communicatie op minimaal HBO-niveau en kennis van journalistieke technieken
  • Je hebt een uitstekende beheersing van ‘US-English’ en Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je hebt tenminste 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie
  • Je hebt uitstekende schrijfvaardigheden on- en offline
  • Je hebt aantoonbare vaardigheden in het schrijven van informatieve-, journalistieke, inspirerende en wervende artikelen
  • Je hebt kennis en ervaring met het beheren van websites en diverse digitale media
  • Je hebt affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en bent op de hoogte van actualiteiten in andere media
  • Je bent stressbestendigheid, dienstverlenend en je kan goed samenwerken
Wat wij bieden
  • een uitdagende baan in een professionele organisatie
  • een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit
  • goede arbeidsvoorwaarden
  • een bruto maandsalaris tussen 2478, - en € 3822, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren
  • een functie voor vooralsnog één jaar, met mogelijkheid tot verlenging
Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk vóór 8 februari door middel van de ‘’solliciteren’’ knop op:http://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/, t.a.v. Saskia Gerver, HR adviseur.
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je bellen met Saskia Gerver, HR adviseur op tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid).
Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website: www.cordaid.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Popular Posts